top of page

"Danmark"

Tegnet i efteråret 2015.

For første gang forsøgte jeg mig med "Danmark"-tegningen, at placere de hundredvis af bygninger i en fast form der lægger sig op ad stedets geografiske komposition. Selvom jeg naturligvis har taget mig store kunstneriske friheder i layoutet af vort land, så var det et foregangsbillede for senere værker som har korrekt udformning af lokaliteten som fx "Bornholm".

Denne tegning indeholder alle de mest ikoniske og kendte steder og bygninger fra det ganske land som Rundetårn, Tuborgflasken, snaps-siloen, Roskilde Domkirke, Egeborg Slot, Legoland, Esbjerg-manden, B&O, vestkyst-bunkere, Boxen, Koldinghus, Storebæltsbroen, Dybbøl Mølle og et par hundrede andre.

"Danmark"-tegningen har været udsat for en del kritik, da Bornholm ikke er at finde. Da jeg selv er født og opvokset på klippeøen, ved jeg, at det er uacceptabelt, hvis Bornholm ikke er med på et danmarkskort. Men det er samtidig under al kritik, hvis Bornholm bliver puttet ind i en kasse oppe i hjørnet. Derfor blev løsningen, at give Bornholm sin helt egen tegning samt at tegne en bornholmerfærgen på "Danmark"-tegningen. 

Det har taget omtrent 48 timer at tegne "Danmark". Værket er lavet i en A3 størrelse og jeg brugte 0,05 mm og 0,1 mm penne til motivet. 

bottom of page