top of page

"Bornholm"

Tegnet i foråret 2016.

Jeg er født og opvokset på Bornholm med granit under fødderne og Østersøen i horisonten. Så denne tegning var naturligvis en følelsesmæssig rejse gennem nostalgi og stærke minder tilvejebragt sort streg efter streg. Indtil jeg som 23-årig forlod solskinsøen, var Bornholm mit paradis og mit helvede og hver en bindingsværksbygning og hver eneste klippesprække fortæller i dette værk historien om et sted der er så unikt, at det føles som sit helt eget land.

Jeg har for vane at tegne en lille skjult tændstiksmand på hver af mine tegninger, men i dette værk skal du gå på jagt efter Krølle Bølle. Og mens du leder kan du falde over ikoniske bornholmske steder og bygninger som Hammershus, Rytterknægten, Fru Petersens Café, rundkirkerne, Hasle Havnegrill, Stammershalle, Østre Skole, Sct. Nicolai Kirke, Bornholms Kunstmuseum, Vila Nova, Lilleborg og mange mange flere.

Jeg har selv boet på ni forskellige adresser på Bornholm - primært i Rønne og Hasle - og hvert et hjem er indtegnet i dette værk. Derfor er "Bornholm" min mest personlige tegning til dato og er propfuld med hemmeligheder.

Det har taget omtrent 43 timer at tegne "Bornholm". Værket er lavet i en A3 størrelse og jeg brugte 0,05 mm og 0,1 mm penne til motivet. Tegningen er foræret til en nært familiemedlem og kan derfor ikke købes som originalværk.

bottom of page