top of page

"Paris"

Tegnet 2015.

Der er få steder i verden der er så propfuld med fantastisk arkitektur og detaljerigdom som "Byernes By" Paris. Og da jeg har en livslang drøm om en dag at leve boheme-tilværelsen i en lille taglejlighed i Montmartre, så var det en no-brainer at lave en Paris-tegning.

Dette værk adskiller sig fra mine øvrige ved at bynavnet har en mere fremtræden plads i form af det genkendelige parisianske vejskilt. Jeg har tilføjet "Emmène-moi à paris" som på dansk oversættes til "Tag mig med til Paris".

Denne tegning indeholder alle de mest ikoniske og kendte steder og bygninger som Eiffeltårnet, Grand Pallais, begge triumfbuer, Louvre, Notre Dame, Sacre Coeur, Moulin Rouge samt kuriositeter som potteplanten fra filmen “Leon”, havenissen fra “Amelié” og velkendt Space Invaders street art plus meget mere.

Da jeg til daglig er stifter af og formand for foreningen De Danske Disney-entusiaster var slottet fra Disneyland Paris selvskrevet i denne tegning. Dette på trods af de frankofiles indædte had til den amerikanske plastickapitalistiske underholdningsgigants indtog i kunstens, gastronomiens og arkitekturens højborg Paris.

Det har taget omtrent 50 timer at tegne "Paris". Værket er lavet i en A3 størrelse og jeg brugte 0,1 mm penne til motivet. 

bottom of page