top of page

"New York"

Tegnet i 2014.

New York var den første by jeg kastede mig hovedkuls ud i efter "København", da jeg føler mig ganske særligt hjemme i NYC. En lille opsparing er øremærket til den dag, jeg flytter permanent til Byen der aldrig sover (#tropådet). Det var en fryd at tegne New York, da skyskraberne påtvinger værket en helvedes masse lodratvoksende streger, som jeg synes danner ro og harmoni i den kaotiske opsætning af bygninger der gror hulter til bulter på papiret.

Denne tegning er mere detaljeret end alle tidligere værker og har bragt mig rundt på ny i den by jeg indtil videre har besøgt fire gange. Værket viser mere end 100 ikoniske bygninger og steder i New York City som Chrysler, Empire State Building, Flatiron, kaffebaren fra 'Venner', FN, Central Park Zoo, Frihedsgudinden, Times Square, The Met og mange mange flere. Og traditionen tro kan du gå på jagt efter den lille tændstiksmand som gemmer sig på alle mine bytegninger.

Der er flere der har kommenteret, at tegningen inkluderer et meget karakteristisk sæt bygninger som ikke findes mere, nemlig World Trade Center. De er i min optik en ufravigelig del af New Yorks historie og spiller en mindst lige så stor rolle for byens sjæl og bankende hjerte som alle de øvrige. Derfor er de med.

Det har taget omtrent 55 timer at tegne "New York". Værket er lavet i en A3 størrelse og jeg brugte 0,05 mm og 0,1 mm penne til motivet. Tegningen hænger hjemme i min egen stue som en påmindelse om, at jeg en skønne dag skal have permanent adresse i denne by.

bottom of page