top of page

"KØBENHAVN"

Udsnit1.jpg

"KØBENHAVN" er kunstnerens hyldest til, hvad han kaldte sin hjemby i over 10 år. Værket er en af Benjamin Noirs "by-tegninger". Sammen med "New York", "Paris", "Danmark" og "Bornholm" er "København" det første værk i pentalogien. Værket er tegnet i fri hånd med 0,5mm pen på papir, hvor Hovedstaden efter kunstnerens ønske klumper sig sammen hulter til bulter i monokroms kaos. "KØBENHAVN" blev det inspirerende springbræt for Benjamin Noir til at genskabe en lang række metropoler, arkitektur og bygningsmasser. Det naive barnlige udtryk i de Ole Lund Kirkegaard'ske streger rodfæster sig i "KØBENHAVN" og videreudvikles i kunstneres efterfølgende virke.

Værket adskiller sig ydermere ved at være den mindste af de øvrige 4 by-tegninger og anses derfor også for at være sit eget selvstændige ikon i Benjamin Noirs portfolio. Intet andet af hans værker er lig dette.

Værket er en del af serien "Tiny Lines", som er Benjamin Noirs signatur-kollektion. Denne ikoniske samling indeholder de værker der var kunstnerens første gennembrudsfase. Kollektionen fremviser Benjamin Noirs tålmodige metodik og de stringente dog drømmende dogmer (som fx kun sort/hvid, frihåndstegning, gentagelser og den labyrintiske fremtoning). "Tiny Lines"-kollektionen indeholder i alt 10 værker som spænder fra 2014 - 2023. ​

 

DETALJER

- Pen på papir (A4) i A3-ramme (tynd sort træ) med passepartout.

- Pris er eksl. levering/fragt (forvent længere leveringstid end de 2-5 dage der er anført som standard. Store originaler som dette værk kan have op til 3 ugers leveringstid).

bottom of page