top of page

"København"

Tegnet i 2013.

"København" er en af mine tidligste by-tegninger og første gang jeg lavede et værk med tekst på (her anført i et diskret banner). Der er eksperimenteret meget med den vilkårlige placering og unøjagtige proportionelle størrelsesforhold mellem bygningerne - noget som jeg siden bruger fast i mit arbejde. Detaljegraden i denne tegning er mindre fremtrædende end i senere værker, da netop denne tegning var starten på en længere række af bytegninger der til stadighed blev mere og mere detaljerige.

København er min nye hjemby (jeg er oprindeligt fra Rønne på Bornholm), hvor jeg flyttede til, da jeg blev journalist efter fire-fem år i Århus. København er også byen, hvor mit yngste barn er født og hvor jeg i skrivende stund har haft bopæl på indtil videre tre adresser. Derfor var hovedstaden også et fuldstændig naturligt valg som motiv til min første "større" tegning.

Værket viser over 100 ikoniske københavnske bygninger som Elefantporten, Zoo-tårnet, Marmorkirken, Tivoli, Grundtvigs Kirke, Bella Sky, Lange Bro, Børsen, Siloerne, graffitigavle på Nørrebrogade og meget andet. 

Det har taget omtrent 35 timer at tegne "København". Værket er lavet i en A4 størrelse og jeg brugte 0,05 mm og 0,1 mm penne til motivet. Tegningen blev hurtigt populær som print og lagde fundamentet for mit salg af genoptryk af mange af mine værker.

bottom of page